SGS-beker

Als FC Eemnes loot tegen Ajax voor de beker, is iedereen blij vanwege de ervaring. Zo was het ook bij de bekerloting tegen En Passant. Toch wel qua entourage zeker, het Ajax van de SGS. Een eigen clubgebouw, spelen op elektronische borden, waardoor de wedstrijd live te volgen is op het internet en niet te vergeten een topspeler uit de SGS in de persoon van Dick de Graaf.

IMG 6749

Dirk Jan poseert voor de elektronische borden

Als vedette, hoewel hij zich verder zo helemaal niet gedraagt (dat kan ook helemaal niet in de Bunschoten/Spakenburg gemeenschap), kwam hij een half te laat.

Hij speelde op het eerste bord tegen Burg, die van plan was met het Koningsgambiet hem onder druk te zetten. Maar toen hij na een paar zetten al 2 pionnen voor stond en Dick tegen passanten met een lach antwoordde op de vraag hoe het ging, zei dat hij twee pionnen achter stond bang werd. Stom, maar niets menselijks is hem blijkbaar vreemd. Hij ging i.p.v. van normale zetten te doen, een alternatief plan verzinnen, wat later onzin bleek en reddeloos verloor.

Op de borden 2 en 3  zaten ook een paar 2000 ELO kanonnen, toch speelde Jacob en Dirk Jan goed en taai. Beide hadden kansjes op remise, maar moesten toch eraan geloven. Jacob bewees eens te meer, dat hij een meester is in het Frans en pas ver in de partij door een 5tal vreemde paard manoeuvres minder kwam te staan. Dirk Jan maakte een klein foutje in een stand, zonder Fritz te raadplegen, die remise leek.

Kees tenslotte, was niet scherp naar eigen zeggen in een Scandinavische partij, die hij de avond ervoor wel heel goed speelde.

Een leuke avond ondanks de 4-0 bij een vereniging, die overduidelijk een belangrijke rol speelt in de plaatselijke gemeenschap.

Hier komt het verslag