Cafeschaak

Het Enige Echte Caféschaaktoernooi in Amersfoort.

Wijlen Gerth van Vliet (oud eigenaar café De Vriendschap tegenwoordig Marktzicht) is eind vorige eeuw begonnen met een snelschaaktoernooi in verschillende café’s van het centrum in Amersfoort.

Eerst samen en later zonder Gerth heb ik eveneens dit toernooi georganiseerd toen ik in Amersfoort woonde. Het wordt altijd wel door ca 20 ploegen van 4 man bezocht (en zelfs ploegen met een gemiddelde rating van boven de 2000) en dit jaar hadden we het team The Small Fat Towers.  De speeltijd is 5 minuten en je speelt 2 partijen tegen dezelfde tegenstander; 1 x met wit en 1 x met zwart.

Dit team bestond in eerste instantie uit Burg, Bob, Jacob en ik, maar toen Jacob een date met Sparta bleek te hebben deed Hans Gevaert mee (bleek een hele goede invaller).

IMG 7838

Er waren weer prachtige teamnamen zoals “Altijd Lachen”, “Kleddermat” en veel meer.

De 1e ronde was gelijk 7 uit 10 dus dat was een mooie start.  Het liep als een zonnetje maar tegen “Altijd Lachen” werd het een gelijke stand. “Kleddermat” was de enige ploeg waar helaas van verloren in de laatste ronde. Op dat moment leek een gelijkspel voldoende voor de 1e plek in de pool dus het wat superspannend. Helaas werd het zelfs een 3e plek maar daar zat nog wel voor ieder een fles wijn aan vast 😊. Prima prestatie waarbij de uiteindelijke scores zijn:

Bord 1 Burg        5,5 uit 10

Bord 2 Hans       7,5 uit 10

Bord 3 Martin   7,5 uit 10

Bord 4 Bob         6,5 uit 10

Het weer was fantastisch dus we hebben nog genoten van de oldtimers-show op de Lieve Vrouw Markt. Misschien wist je dat niet; maar in de Lieve Vrouw toren (Lange Jan genoemd in Amersfoort) is een gemarkeerd middelpunt van kadastraal Nederland. Er komt dan ook van hoog in de toren een laserstraal naar beneden die dit aangeeft.  Ik was even het middelpunt van Nederland.

IMG 7860

Tevreden hebben we afgerond bij La Scala waarbij we nog eens trots de gewonnen wijnflessen omhoog houden. 

IMG 7874

Topdag met topploeg !