Rondje Swolle

Rondje Swolle

Zondag 19 november togen Burg, Jacob, Bob en Martin (deze keer de verslaggever) naar Zwolle voor  het café-snelschaaktoernooi “Rondje Swolle Horeca Toernooi”. Er waren bijna 20 teams van 4 schakers met de prachtigste fantasie-teamnamen zoals “Veluwse Houthakkertjes”  of “De ontspannen Pagazusjes”, “Kleddermat” en zo. Ons team presenteerde zich als “Eemnesser Bricks”.

IMG 6709

Hier nog vol goede moed

Per ronde speelde we in de prachtigste verschillende café’s van Zwolle om tegen elke tegenstander 1 x met wit en 1 x met zwart in 5 minuten pppp de wedstrijden af te ronden. Wij deden mee in een poule van 9 ronden met een ronde rust. Totaal speelde ieder van ons mee in 8 ronden dus 16 partijtjes.

De organisator had er waarschijnlijk geen rekening mee gehouden dat de gekozen cafés die middag ook de PEC Zwolle supporters herbergden. Maar goed, een echte kroegschaker schaakt zelfs door in een lawaai-tornado.

 IMG 6717

Jacob tussen de PEC supporters

Na de 1e 2 wedstrijden hadden we 13,5 bordpunt uit 16 dus we begonnen uitstekend op alle borden. De volgende 2 haalden we er echter maar 4,5 uit 2 waaronder de Houthakkertjes die hun naam eer aan deden.

Onze “toppers” kakten helaas een beetje in - leeftijd denk ik…..:) – maar uw verslaggever hield vol. Uiteindelijk haalden we 32,5 bordpunten uit 64 dus een mooie “remise”…..

De persoonlijke scores uit 16: Jacob aan bord 1 met 7 bordpunten, Burg met bord 2 ging voor 7,5 bordpunten, Martin aan bord 3 veroverde 11 bordpunten en Bob aan bord 4 eindigde met 7 bordpunten.  Voor dit kersverse team een prima prestatie.

Als uw verslaggever al een goed gevoel bij zijn resultaat had gekregen, wisten Bob & Burg in de “snelle potjes” er na wel duidelijk te maken dat er door uw verslaggever toch nog wat meer geoefend moet worden.

Maar wat bleef was de zet van de dag, een zet die je maar eens in je leven maakt. Ook Burg en Jacob hadden een paar leuke matjes, maar het stikmat van Martin met penning was van grote schoonheid en bewees dat je ook met bier tot grote hoogte kunt stijgen als schaker !

IMG 6734

Kortom; een topdag die met een te zoute pizza en wat wijn werd weggespoeld.

NB Wil je ook meedoen? Creeer je team ! Op 5 maart is er ook zo’n dag in Amersfoort