Internetschaak

In het seizoen 2014/15 gaan we een internetschaak competitie spelen voor de liefhebbers. De bedoeling is via de KNSB app twee rondes te spelen. U moet dus eerst een tablet of phone hebben. Daarna download U de KNSB app genaamd KNSB schaak en u maakt een login aan.

Voor hulp kun je Burg benaderen. Als het eenmaal zover is, zullen we een dubbelrondige competitie starten (helaas kun je de kleur niet bepalen).

Burg houdt een schema bij met de stand en welke partijen lopen. Ieder moet Burg (burg.de.man@ziggo.nl) dus even mailen over de begonnen en beeindigde partijen. De bedenktijd is 72 uur per zet !

Het is niet toegestaan een computer als hulpmiddel te gebruiken. Diskwalificatie is het gevolg.

Om het eerste seizoen een beetje te kijken hoe het gaat, spelen we de eerste en tweede ronde qua tijd gescheiden. Je moet mensen uitgedaagd hebben voor 1 December ! Je mag natuurlijk meerdere partijen tegelijk spelen.

Daarna zal in principe in Januari het sein op groen gezet worden voor de tweede ronde.

Nieuwe deelnemers kan nog tot 1 November.

Een niet gespeelde partij levert in principe 0,25 punt op. Het is echter verboden om uitnodigingen systematisch te weigeren, bv als Jacon je uitnodigt weigeren, maar wel Bob accepteren. Weigeren kan wel, als het even niet uitkomt.

Tot nu toe onder voorbehoud aangemeld (Spelen mag per 10 october, dan is de lijst definitief) :

Burg

Bob

Frits (?)

Jacob

Kees

Jan

Ralph

Pascal

Bert Jan (?)

Jaap

 

Succes !!

 

 

 

 

 

In october zal Burg de spelers uitnodigen voor een demonstratie van de app en het beantwoorden van alle mogelijke vragen.

 

gr Burg